Algemene Fysiotherapie

De behandeling van de fysiotherapeut is gericht op het herstel van het functioneren in het dagelijkse leven. De fysiotherapeut houdt zich bezig met signaleren, diagnosticeren, behandelen van en begeleiden bij problemen van het totale bewegingsapparaat en richt zich op het voorkomen, het verzachten en het verhelpen van daarmee samenhangende klachten. Een belangrijk onderdeel is de pre- en postoperatieve begeleiding, onder meer bij orthopedische chirurgie. Bij alle toegepaste behandelmethoden streven de fysiotherapeuten naar het vinden van een balans tussen belasting en belastbaarheid.

  

Manuele therapie

Heb je klachten aan je wervelkolom of je gewrichten in armen en benen? Onze manueel therapeut kan helpen!

 

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie zorgt ervoor dat je gewrichten weer beter gaan functioneren. Maar we werken ook samen aan het verbeteren van je houding en manier van bewegen. De effecten van manuele therapie zijn vaak direct merkbaar: je voelt een verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van pijn.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Manuele therapie wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk van te voren je polisvoorwaarden na óf je recht het op vergoeding voor fysiotherapie vanuit je aanvullende verzekering. Wij hebben met alle zorgverzekeraars een contract.

 

 

Ademhaling- en Ontspanningstherapie

Ademhalingstraining is gericht op het bewust maken en reguleren van de ademhaling en het aanleren van manieren om te ontspannen. De training biedt passieve en actieve leerervaringen aan in de vorm van oefeningen, ontspanningsmassage en instructies. Ontspanningstherapie is een behandelvorm gericht op stress gerelateerde klachten, waaronder bepaalde spierklachten en spanningshoofdpijn. Doel van de therapie is het beter leren hanteren en reguleren van spanningen in het dagelijks leven. 

 

Medical Taping

Het bijzondere van deze vorm van tapen is dat er gewerkt wordt met een elastische tape die met een bepaalde rek op de huid wordt aangebracht. Hierdoor kan je als patiënt niet alleen blijven bewegen, de tape activeert ook de juiste richting waarin het gewricht beweegt en laat spieren minder gespannen zijn, waardoor de pijn sterk kan afnemen. Dit maakt deze techniek uitermate geschikt voor toepassing in de sport. Doordat de tape als het ware de huid wat lift, krijgen de bloedstromen onder de huid meer ruimte. Hierdoor kan de tape ook bij andere klachten goede resultaten behalen. 

 

Dry Needling

Als je spieren een rol spelen bij de klachten die je hebt, kan dry needling uitkomst bieden. Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door met een speciale techniek de spieren aan te prikken, raken die vaak snel en langdurig ontspannen.

Het inbrengen van het naaldje voel je in principe niet. Als de juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je makkelijker bewegen.

 

Wanneer dry needling?

Als uit de intake en het onderzoek blijkt dat je spieren geheel of gedeeltelijk een rol spelen bij de klachten, kan dry needling worden ingezet als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling.

 

Vergoeding zorgverzekeraar

Dry Needling is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en wordt daarom ook vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk van tevoren je polisvoorwaarden na óf je recht hebt op vergoeding voor fysiotherapie vanuit je aanvullende verzekering. Wij hebben met alles zorgverzekeraars een contract.

  

Echografie

Echografie is een ongevaarlijke en pijnloze methode waarbij we uw spieren, zenuwen en gewrichten in beeld brengen. Aan de hand van echobeelden kan de therapeut zorgvuldig bepalen wat het probleem is en direct een behandelplan opstellen. We maken een echo van het lichaamsdeel waar u klachten ervaart, bijvoorbeeld uw arm. Door middel van geluidsgolven, vergelijkbaar met een echo tijdens de zwangerschap, kunnen allerlei aandoeningen getraceerd worden. Denk hierbij aan irritaties, kneuzingen, scheuren, ontstekingen, slijtage, vochtophopingen en zwellingen.

 

 

FysioFitheidScan

Wanneer u een vraag heeft over uw conditie, fitheid of daaraan wilt werken kunt u beginnen met een daarvoor geschikte fittest.
De FysioFitheidScan is een fitheidstest die door onze beroepsgroep (KNGF) is ontwikkeld. Hierbij wordt je conditie, spierkracht en lenigheid getest. Ook wordt er uitleg gegeven over de Nederlands Norm Gezond Bewegen en wordt er een beweegadvies uitgereikt.
In aansluiting kan je met dit beweegadvies deelnemen aan sportgroepen van Actief&Gezond of deelnemen aan andere sportactiviteiten in de regio. Voor alle Menzis verzekerden wordt eens per jaar de uitvoering van de Fysiofitheidscan vergoed uit de aanvullende pakketten.

 

De FysioFitheidScan geeft een indruk van je conditie, kracht en lenigheid. Aan de hand van de resultaten van alle testen geeft de fysiotherapeut je advies over bewegen en gezondheid. De fysiofitheidsscan is voor iedereen geschikt en wordt door veel verzekeraars vergoedt.

Maak direct een afspraak

  • Niet alle velden zijn correct ingevuld.