Algemene Fysiotherapie

De behandeling van de fysiotherapeut is gericht op het herstel van het functioneren in het dagelijkse leven. De fysiotherapeut houdt zich bezig met signaleren, diagnosticeren, behandelen van en begeleiden bij problemen van het totale bewegingsapparaat en richt zich op het voorkomen, het verzachten en het verhelpen van daarmee samenhangende klachten. Een belangrijk onderdeel is de pre- en postoperatieve begeleiding, onder meer bij orthopedische chirurgie. Bij alle toegepaste behandelmethoden streven de fysiotherapeuten naar het vinden van een balans tussen belasting en belastbaarheid.

 

 

Manuele therapie

Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd. Daarmee heeft hij of zij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom. Door deze gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van de klachten te beoordelen. Zo kan hij of zij voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

 

Het doel van manuele therapie is enerzijds het beter laten functioneren van de gewrichten en anderzijds het verbeteren van de houding en bewegingen. Hiervoor gebruikt de manueel therapeut een aantal specifieke technieken die in de gewrichten kunnen worden toegepast. Lees meer.

 

 

Ademhaling- en Ontspanningstherapie

Ademhalingstraining is gericht op het bewust maken en reguleren van de ademhaling en het aanleren van manieren om te ontspannen. De training biedt passieve en actieve leerervaringen aan in de vorm van oefeningen, ontspanningsmassage en instructies. Ontspanningstherapie is een behandelvorm gericht op stress gerelateerde klachten, waaronder bepaalde spierklachten en spanningshoofdpijn. Doel van de therapie is het beter leren hanteren en reguleren van spanningen in het dagelijks leven. 

 

 

Medical Taping

Het bijzondere van deze vorm van tapen is dat er gewerkt wordt met een elastische tape die met een bepaalde rek op de huid wordt aangebracht. Hierdoor kan je als patiënt niet alleen blijven bewegen, de tape activeert ook de juiste richting waarin het gewricht beweegt en laat spieren minder gespannen zijn, waardoor de pijn sterk kan afnemen. Dit maakt deze techniek uitermate geschikt voor toepassing in de sport. Doordat de tape als het ware de huid wat lift, krijgen de bloedstromen onder de huid meer ruimte. Hierdoor kan de tape ook bij andere klachten goede resultaten behalen. 

 

 

Dry Needling

Dry Needling is een behandeltechniek, waarbij een zeer dunne naald in huid en spier gestoken wordt. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van myofasciale pijn en triggerpoints. Dry Needling is gebaseerd op Westerse anatomische en neurofysiologische principes en moet dus niet verward worden met acupunctuur. “Dry” duidt aan dat er niets geïnjecteerd wordt met de naald, er wordt alleen geprikt in het triggerpoint. De werking van deze techniek is in wetenschappelijk onderzoek aangetoond. Lees meer.

 

 

Echografie

Echografie is een ongevaarlijke en pijnloze methode waarbij we uw spieren, zenuwen en gewrichten in beeld brengen. Aan de hand van echobeelden kan de therapeut zorgvuldig bepalen wat het probleem is en direct een behandelplan opstellen. We maken een echo van het lichaamsdeel waar u klachten ervaart, bijvoorbeeld uw arm. Door middel van geluidsgolven, vergelijkbaar met een echo tijdens de zwangerschap, kunnen allerlei aandoeningen getraceerd worden. Denk hierbij aan irritaties, kneuzingen, scheuren, ontstekingen, slijtage, vochtophopingen en zwellingen.

 

 

FysioFitheidScan

Wanneer u een vraag heeft over uw conditie, fitheid of daaraan wilt werken kunt u beginnen met een daarvoor geschikte fittest.
De FysioFitheidScan is een fitheidstest die door onze beroepsgroep (KNGF) is ontwikkeld. Hierbij wordt je conditie, spierkracht en lenigheid getest. Ook wordt er uitleg gegeven over de Nederlands Norm Gezond Bewegen en wordt er een beweegadvies uitgereikt.
In aansluiting kan je met dit beweegadvies deelnemen aan sportgroepen van Actief&Gezond of deelnemen aan andere sportactiviteiten in de regio. Voor alle Menzis verzekerden wordt eens per jaar de uitvoering van de Fysiofitheidscan vergoed uit de aanvullende pakketten.

 

De FysioFitheidScan geeft een indruk van je conditie, kracht en lenigheid. Aan de hand van de resultaten van alle testen geeft de fysiotherapeut je advies over bewegen en gezondheid. De fysiofitheidsscan is voor iedereen geschikt en wordt door veel verzekeraars vergoedt. Lees meer.

content_bg2

Maak direct een afspraak

  • Niet alle velden zijn correct ingevuld.