Sporten en Bewegen

Actief & Gezond vindt bewegen en sporten belangrijk. Het houdt het lichaam soepel en jong. Alle trainingen bij Actief & Gezond worden begeleid door fysiotherapeuten. Daarom noemen we het "Small Group Training". Dit betekent dat we in kleine groepen zowel voor mensen met lichamelijke klachten, als voor de fitte sporter een goed en veilig beweegprogramma opgestellen. 

 

Small Group Training

Bij Actief & Gezond sport je op afspraak en altijd onder begeleiding van de fysiotherapeuten. Wij kunnen je helpen met onze kennis en (sport)ervaring. Je traint in een rustige ambiance in groepen van niet meer dan 8 personen. Dit betekent echter niet dat je alleen met (sport)klachten bij ons kunt komen trainen. Wij bieden onze diensten aan voor iedereen die resultaat wil boeken en daarbij goede begeleiding wenst. Daarom hebben we vooraf aan de trainingen een intake en een fittest. We vragen hier €15,00 voor. Uiteraard mag je altijd bij ons eerste een paar proeflessen komen volgen om te kijken of het wel iets voor je is.

 

Pilates

Naast de Small Group Trainingen hebben we ook Pilates. Pilates is een combinatie van het versterken van spieren, het verkrijgen van meer souplesse en het in balans brengen van lichaam en geest. De focus ligt op de diepe buikspieren, de rugspieren, de bil-en binnenkant dijspieren. Met Pilates verbeter je jouw kracht, flexibiliteit en balans. Je ontwikkelt lange en sterke spieren en je versterkt de spieren rondom je wervelkolom. Je krijgt dus spieren met lange elegante vormen. Tevens verbeter je jouw lichaamsbewustzijn en bouw je aan een betere houding. Zo kun je een soepele en sterke rug ontwikkelen. Een ideale manier van bewegen wat ligt tussen de sportschool en yoga.

 

Fittest

Het is bij ons ook mogelijk om alleen een fittest te doen. Hoe is de conditie? Wat zijn de waardes van de verschillende spiergroepen? Wat is het gewicht, BMI en vetpercentage? We kunnen de fittest zo afstemmen zodanig dat de gewenste resulaten naar boven komen. Wil je hier meer over weten, laat het ons dan weten.

 

Tijden

Je kunt de lessen van de Small Group Training en de Pilates/Yoga naast en door elkaar volgen. Wanneer je bij ons de Small Group Training, Pilates en/of Yoga wilt volgen bieden wij de volgende tijden aan: 

 

 
 

Pilates of Yoga                     

Small Group Training      
Maandag      

10:30 - 11:30

19:15 - 20:15

20:15 - 21:15

 
Dinsdag  

10:00 - 11:00

18:30 - 19:30

Woensdag

19:30 - 20:30

20:30 - 21:30 (Yoga)

10:00 - 11:00

 

 

Donderdag  

19:00 - 20:00 

Vrijdag   10:00 - 11:00
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kosten

De kosten voor de deelname aan de Small Group Training en/of Pilates zijn:

                                                                          Maand           Kwartaal

- Abonnement voor 1x per week sporten         € 39,50           € 34,50

- Abonnement voor 2x per week sporten         € 59,50           € 54,50

- Abonnement voor 3x per week sporten         € 81,75           € 89,00

 

- 10 rittenkaart                                                 € 115,-

- Losse Les                                                      € 12,50

- Fittest als intake voor de SGT                       € 15,00

- Losse fittest                                                   € 45,00

                                       

 

Zijn er vragen over het sporten, de pilatesles of de fittest, laat het ons dan weten.

 

Wil je sporten met als doel om fitter te worden, pijn te verminderen, blessures tegen te gaan of af te vallen? Dan ben je hier aan het goede adres!

 

Bij Actief & Gezond sport je op afspraak en altijd onder begeleiding van de fysiotherapeuten, zij kunnen je helpen met hun kennis en (sport) ervaring. Je traint in een rustige ambiance in groepen van niet meer dan 8 personen. Dit betekent echter niet dat je alleen met (sport)klachten bij ons kunt komen trainen. Wij bieden onze diensten aan voor iedereen die resultaat wil boeken en daarbij goede begeleiding wenst.

 

‘Sporten onder begeleiding van een fysiotherapeut geeft me het gevoel dat
ik ‘verstandig’ aan het sporten ben.’

- Matthijs Dijk

Over Actief-Fit

over-actief-fit

Werken aan je conditie, afvallen of actief bezig zijn. Onder begeleiding van de fysiotherapeut kan je in een kleine groep sporten en bewegen. Een persoonlijk trainingsprogramma afgesteld op eigen doelen.

Over Pilates

pilates

Pilates is een trainingsmethode met grondoefeningen voor armen, buik, billen en benen. 

De sleutelwoorden bij Pilates zijn: stabiliteit, flexibiliteit en lichaamsbeheersing. Voor zowel de beginnende als de gevorderde sporter die in alle rust wil werken aan een sportief lichaam!

Over FysioFitheid Scan

fysiofitheid-scan

Bewegen is gezond. Dat is bekend. Maar wat is nu gezond voor u? Hoeveel of hoe weinig beweging heeft u nodig om uw gezondheid te bevorderen? En hoe fit bent u eigenlijk?