Fysiotherapie

Fysiotherapie is erop gericht alle onderdelen van je lichaam te behandelen die betrokken zijn bij beweging. Zoals je gewrichten, spieren, zenuwen, hart en longen. De belastbaarheid hiervan is niet altijd in balans met de mentale en fysieke belasting die je er in het dagelijks leven van vraagt.

Heb je problemen met het bewegen van je lichaam? Bijvoorbeeld door rugklachten of pijn in een gewricht. Belemmeren de klachten je tijdens het werk of het huishouden? Wij helpen graag door behandeling en advies. We stellen samen een plan van aanpak op en zijn je coach en begeleider. We volgende de volgende stappen:

 

Kennismaking

Om een behandeling succesvol te laten zijn vinden wij het belangrijk om je te leren kennen. Tijdens het kennismakingsgesprek brengen wij je vraag, wensen en verwachtingen in kaart, zodat we samen aan de slag kunnen.

 

Onderzoek

Na onze eerste gesprek zijn wij benieuwd naar hoe je je beweegt. We onderzoeken houding en bewegingen in de gewrichten. Is de oorzaak van je klacht niet duidelijk? Dan kunnen we nader onderzoek doen. Bijvoorbeeld met echografie. Ook is het mogelijk dat wij in overleg contact opnemen met je huisarts.

 

Behandeling

Na het gesprek en het onderzoek stellen wij samen een plan van aanpak op. We laten weten wat de klacht inhoudt, hoelang we denken bezig te zijn met het hele behandeltraject en dat stemmen we af op jouw doelen of deadlines. Door metingen die we vooraf, tussentijds en aan het einde doen, weten we allebei waar we precies aan toe zijn gedurende het behandeltraject.

 

Afsluiting

Van een glimlach aan het einde van het traject worden wij erg blij. We sluiten het behandeltraject af en geven adviezen mee om zuinig met je lijf om te gaan en vooral te blijven bewegen!