Skip to content

Een goede begeleiding van de sporters is niet alleen verstandig, ook noodzakelijk. Actief en Gezond begeleid, revalideert en adviseert daarom verschillende sport verenigingen.

VELO

Actief en Gezond begeleid het eerste team van Velo Badminton. Bij de thuiswedstrijden zorgen we ervoor dat de spelers blessurevrij en goed opgewarmd de baan op gaan. Tijdens de wedstrijd zijn we aanwezig voor complicaties, krampen of blessures.

Onze kennis over sport en bewegen willen we graag delen met de leden van de vereniging. Dit doen we door regelmatig presentatie of workshop te geven over diverse onderwerpen die gerelateerd zijn blessures, sport, bewegen of voeding.

Badminton kan een zeer blessuregevoelige sport zijn met name voor de enkel, knie en schouder. Doordat we de kennis van de sport zelf in huis hebben kunnen we adequaat inspelen op de blessures of vragen van de badmintonspelers.

Klik hier voor meer info over VELO badmintond

VELO_logo

AV ’40

Hardlopen is een sport die door veel Nederlanders in alle leeftijdscategorieën wordt uitgevoerd. Een goede basis van hardlopen is belangrijker. Sterker nog, het is de basis van alle lopende sporten, dus ook voor voetbal, hockey, basketbal enzovoorts.

Actief en Gezond werkt nauw samen met AV ‘40, Dit is de atletiekvereniging in Delft. Jong en oud loopt en rent daar op de baan en op de weg. Wekelijks zijn we aanwezig bij de vereniging zodat hardlopers niet door blijven lopen met hun hardloop klachten, maar gelijk ons kunnen vragen voor advies en zonodig voor een behandeling.

Doordat we de kennis van een hardlooptrainer en looptrainer in huis hebben kunnen we goede bewegingsanalyses maken van het hardlopen.

Klik hier voor meer info over AV ‘40

AV40 logo

DAS Delft

Actief & Gezond is ook actief betrokken bij DAS-Delft. Deze Delftse basketbalclub heeft een pittige historie (opgericht in 1968) en een sportieve toekomst. DAS staat open voor beginners en gevorderden op alle niveaus; van Eredivisie tot aan de kern zesde klas. De vereniging beschikt over een 20-tal teams.

Omdat Basketbal een vrij blessuregevoelige sport is krijgen veel spelers te maken met enkel-, knie- en schouderblessures. Het is onze taak, als fysiotherapeuten, om de spelers van DAS niet alleen te helpen bij het behandelen van blessures, maar ook bij het voorkomen hiervan.

Preventie vinden wij erg belangrijk. Het geven van presentaties over houding en beweging, workshops over tapen en loopscholing zijn een aantal activiteiten om blessures tot het minimum te beperken.

Klik hier voor meer info over DAS-Delft.

DAS-Logo

Wil je ook blessure begeleiding, een preventieprogramma of loopscholing voor jouw vereniging? Wij zijn te bereiken via info@actiefengezondfysio.nl of 070-397 61 82