Skip to content
Gebroken Pols

Gebroken pols

Hand & Pols klachten

Even de hond uitlaten. Dat was het plan. Dat doe ik regelmatig, alleen deze keer was het van een hond van vrienden die ik even uit moest laten. Keurig de hond aan de riem en ik buk nog even om mijn schoenen dicht te maken terwijl ik de riem om mijn pols heb gedaan.

Lees meer
Sneeuw Vallen

Elleboogklachten na val

Hand & Pols klachten

Het was geweldig weer. Eindelijk weer een keer sneeuw in Nederland en wat voor een sneeuw. Het bleef liggen en daarna die vrieskou waardoor we ook op het ijs konden. Wat een feestje wat dat! Alleen het bleef bij mij niet helemaal bij een feestje. Het gebeurde uit het niets. Ik liep in de sneeuw en draaide me om.

Lees meer
Avondklok

De avondklok en mijn fysiotherapeut

Nieuws

De avondklok is er!

Wat betekent dit voor onze praktijk?

Wij sluiten van maandag 25 januari tot en met 20 April gewoon om 21:00 uur. Je hebt dus ruim voldoende tijd om naar huis te gaan, zodat je ook echt om 22:00 uur thuis bent.

Verder vragen we nog steeds hetzelfde van je om Corona zoveel als mogelijk in te perken

  • draag een mondkapje
  • houdt 1,5 meter afstand
  • was je handen bij binnenkomst
  • neem je eigen handdoek mee
  • kom alleen
  • kom maximaal 5 minuten van te voren

Samen kunnen we Corona aan!

Lees meer
We Zijn Weer Open

Jaaaa. we kunnen je weer gaan helpen!

Nieuws

En dat willen we zo graag, want we horen van meerdere kanten dat onze hulp erg gewenst is. Uiteraard willen en moeten wij ons aan de voorgeschreven regels van bescherming houden.

Lees meer
Corona Maatregelen

Update – 24 maart- Fysiotherapie & Corona crisis

Nieuws
Na de persconferentie van gisteren waarin Minister Hugo de Jonge ons als fysiotherapeuten rechtstreeks toesprak, hebben wij met het team overleg gehad. En wij hebben besloten vooralsnog open te blijven zodat we je wel kunnen blijven helpen.
Lees meer
Fysio & Corona

Fysiotherapie en het Coronavirus

Nieuws
Het voorkomen van het corona-virus wil iedereen aan mee werken. Wij, van Actief & Gezond Fysio, willen er alles aan doen om te voorkomen dat het corona-virus zich verspreid en ondertussen wel de mensen blijven helpen.
Lees meer

Waarom kan ik mijn knie niet strekken?

Knieklachten

Vaak zie ik mensen op mijn spreekuur met knieën. En of ze nu wel of geen pijn hebben, bijna iedereen heeft de knie gebogen en heeft ook moeite deze te strekken. Hoe kan dat nog? Of eigenlijk sterker nog, waarom heeft niet iedereen dat in de gaten?

Lees meer
Hoe Blijf Ik Lang

Hoe blijf ik lang?

Algemene gezondheid

Na de training kreeg ik zo’n een ontzettende leuke vraag: Carmen: we krimpen toch? Hoe kan ik er nu voor zorgen dat ik niet krimp, moet ik mezelf dan elke dag lang maken. 

Lees meer

Ik ben zo moe na het hardlopen

Algemene gezondheid

Ik had al 1x eerder een marathon gelopen. De marathon van Rotterdam. En dat smaakte naar meer. Door mijn man kon ik met zijn hardloopclub mee naar New York om daar de marathon van New York te gaan lopen. Geweldig. Vol enthousiasme ging ik verder met mijn training.

Lees meer
Hartrevalidatie

Zware benen bij hardlopen

Nieuws, Sporten

Na een half jaar wil ik de draad weer oppakken. Ik wil weer hardlopen. Door omstandigheden heb ik een half jaar niet hard kunnen lopen. Sterker nog ik heb een half jaar op bed gelegen. Niet letterlijk natuurlijk, maar ik heb zoveel stil gezeten en gelegen dat de spierkracht uit mijn lijf behoorlijk is verdwenen.

Lees meer
Fysiotherapie

Help ik ben geblesseerd en ik heb een wedstrijd!

Sporten

Mijn man Hans is hardloper. Eigenlijk is hij marathonloper. Dat vindt hij het leukste om te doen. Hij loopt ongeveer 2 marathons per jaar. De afgelopen 3 jaar kampt hij steeds vaker met kuitklachten.

Lees meer