Skip to content

Wanneer je een ongeluk hebt gehad, of je bent gevallen en je hebt daarbij ernstig letsel opgelopen noemen we dat een ‘trauma’. Vaak ben je ook bij een trauma-arts geweest en is de diagnose vastgesteld. Vaak stuurt de trauma-arts je naar een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in bijzondere trauma’s. De reden hiervan is dat de revalidatie ook op een verantwoorde manier met goede begeleiding moet gebeuren.

Onze trauma-specialist

Kimberly Vierling is onze trauma fysiotherapeut. Zij is aangesloten bij het trauma netwerk van FysioGroep Haaglanden en heeft veel contact met de trauma-artsen van het HAGA en het HMC. Veel patiënten worden naar haar doorgestuurd. Zij heeft tijdens de revalidatie contact met de artsen over de voortgang. Elke maand zijn er 1 of 2 bijeenkomsten met de fysiotherapeuten en trauma-artsen om casussen te bespreken. 

Wat is FysioGroep Haaglanden?

FysioGroep Haaglanden is een coöperatie voor een door fysiotherapeuten. Fysiotherapeuten overleggen over de diverse soorten behandeltechnieken bij trauma’s. Het doel is om de kwaliteit van ons werk te versterken zodat de patiënten steeds beter kunnen revalideren. FysioGroep Haaglanden heeft een samenwerking met de artsen van het HAGA en HMC zodat we elkaar kunnen versterken en van elkaar kunnen leren. 

Het revalidatieproces

Trauma is een heel breed begrip, een val van een trap of een auto-ongeluk. Vaak ontstaat er een gecompliceerde breuk waarbij een operatie noodzakelijk is. Helaas kunnen we niet van te voren zeggen hoe lang het revalidatieproces duurt. Dit is helemaal afhankelijk van het soort trauma. Samen met de trauma-arts wordt afgestemd wat het behandelplan wordt zodat het revalidatieproces op een verantwoorde manier gebeurd. Met uiteraard als doel dat de patiënt weer zijn of haar activiteiten kan doen voordat het trauma plaatsvond. 

Vergoeding door de zorgverzekeraar?

Wanneer je een trauma hebt gehad en je wordt doorverwezen door de trauma-arts dan worden de fysiotherapeutische behandelingen vergoed uit je basispakket voor een jaar. Echter, de eerste 20 behandelingen moet je dan eerst zelf betalen. Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, zullen de eerste 20 behandelingen daaruit gehaald worden. Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt, dan zul je de eerste 20 behandelingen zelf moeten betalen. Kijk voor tarieven op onze site. 

Dit is vaak een ingewikkeld stukje. Wanneer je hier vragen over hebt, of precies voor jou wil weten hoe het zit, neem dan contact met ons op

Vragen of afspraak maken?

Zijn er vragen over de trauma revalidatie? Of wil je een afspraak maken? Neem dan contact met ons op en er zal een afspraak met je worden gemaakt met Kimberly

Trauma revalidatie