Skip to content

Hartrevalidatie in Den Haag

Heeft u onlangs een hartoperatie gehad? Of heeft u een hartaandoening? Dan is hartrevalidatie van groot belang. Hartrevalidatie kan bijdragen aan een snel herstel, vermindert de kans op herhaling van hartproblemen en helpt u weer de draad op te pakken en uw leefstijl te veranderen.

Patiënten die een hartrevalidatie programma volgen hebben 50% minder kans op een herhaling van het hartprobleem en 35% minder kans om in de jaren er na te overlijden.

Direct een afspraak maken

Actief & Gezond Fysio Hartrevalidatie zorgt voor een goede begeleiding bij uw herstel. opbouwen van conditie, verbeteren van de spierkracht , weer vertrouwen krijgen in het eigen lichaam, en weer oppakken van  activiteiten ? We gaan er samen met u mee aan de slag. Uw persoonlijke doelen komen terug in een op maat gemaakt programma.

.

Loopband

Het hartrevalidatie programma

Actief & Gezond Fysio Hartrevalidatie werkt samen met de cardiologen van de Hartkliniek en het Haga Ziekenhuis. Het programma duurt 6 weken en bestaat uit een intake, 10 tot 12 trainingen en een uit-take. 

De trainingen vinden 2x per week plaats op een met u overeengekomen tijdstip in een groep van maximaal 5 personen. De trainingen worden verzorgd door een speciaal daarvoor opgeleid en bevoegd fysiotherapeut. Daarnaast zal er met u een tussenevaluatie gepland worden om de voortgang van de revalidatie te bespreken. Uw cardioloog wordt van deze voortgang op de hoogte gebracht.

Indien nodig kan er ten allen tijde contact gelegd worden met uw cardioloog.

Tussentijds hebben wij contact met de cardioloog en schrijven wij een tussenevaluatie hoe het met u gaat. Wanneer we belemmeringen tegenkomen of resultaten uitblijven, hebben wij direct contact met een cardioloog. U traint samen met maximaal 5 mensen tegelijkertijd. 

Wanneer komt u in aanmerking voor Hartrevalidatie?

U heeft een verwijzing van uw cardioloog gekregen voor deelname aan hartrevalidatie. Na aanmelding streven wij ernaar u binnen 2 werkdagen op te roepen voor het intakegesprek en het afnemen van een fysieke test waarna u kunt starten met het programma. 

Vergoeding

Uw cardioloog heeft een verwijzing uitgeschreven voor hartrevalidatie. Deze hartrevalidatie valt onder de specialistische zorg en wordt vanuit uw basisverzekering vergoedt. U hoeft geen extra kosten te betalen. De verwijzing hebben wij nodig om te weten waar u staat en waar we aan moeten werken. 

Hart-Fit programma

Uiteraard is het van belang dat u na de hartrevalidatie aan uw conditie blijft werken. Ook dat kunt bij ons doen. Wij bieden u de gelegenheid om verder te gaan met het Hart-fit programma en uw actieve leefstijl verder te onderhouden. 

Meer weten over ons Hartrevalidatie programma , neem dan contact met ons op.