Skip to content

Als je spieren een rol spelen bij de klachten die je hebt, kan dry needling uitkomst bieden. Dry needling is een relatief nieuwe behandelmethode van de fysiotherapeut. Door met een speciale techniek de spieren aan te prikken, raken die vaak snel en langdurig ontspannen.

Afbeelding behandeling dry needling door fysiotherapeut in den haag

Het inbrengen van het naaldje voel je in principe niet. Als de juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kun je makkelijker bewegen.

Wanneer dry needling?

Als uit de intake en het onderzoek blijkt dat je spieren geheel of gedeeltelijk een rol spelen bij de klachten, kan dry needling worden ingezet als onderdeel van de fysiotherapeutische behandeling.

Vergoeding zorgverzekeraar

Dry Needling is onderdeel van een fysiotherapeutische behandeling en wordt daarom ook vergoed door de zorgverzekeraar. Kijk van tevoren je polisvoorwaarden na óf je recht hebt op vergoeding voor fysiotherapie vanuit je aanvullende verzekering. Wij hebben met alles zorgverzekeraars een contract.