Ga naar hoofdinhoud

Meer energie, gezonder leven en lekker in je vel zitten. Deze wens horen wij in de praktijk steeds vaker. Het daadwerkelijk doen en volhouden is het probleem waar veel mensen tegenaan lopen. Daar willen wij verandering in brengen door u te gaan begeleiden met het volhouden van een nieuwe leefstijl.

Herkenbaar?

U weet dat een gezonde leefstijl kan helpen aan het verminderen van diverse klachten en dat u zich beter voelt. Maar hoe doe je dat? Waar begin je? Waar moet je aan denken? Waar haal ik de motivatie vandaan om het ook vol te houden? En hoe vaak heeft u wel niet geprobeerd gezonder te eten, te stoppen met roken of meer te bewegen? Wij willen u helpen dit nu vol te houden. 

Direct een afspraak maken

Wat is een leefstijlprogramma?

Er zijn diverse leefstijl programma’s. Het programma waar wij mee werken is CooL. Dat klinkt niet alleen cool, dat is het ook. CooL staat voor Coach op Leefstijl. Het CooL-programma is een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI). Met dit programma willen wij iedereen helpen om stapsgewijs je leefstijl te verbeteren. Niet voor even, maar voor altijd door gezamenlijk doelen op te stellen. 

.

Leefstijl coaching Den Haag

Wat houdt het Leefstijlprogramma in?

De doelstelling is een gewichtsverlies van tenminste 5% tot 10%. Het gaat daarbij om een combinatie van gezonder eten, meer bewegen en gedragsverandering. Wij helpen u keuzes te maken om in actie te komen en concrete stappen te zetten naar uw persoonlijke doel. 

We beginnen met een uitgebreide intake om uw achtergrond, uw belemmeringen, uw doelen en verwachtingen te horen. Het CooL programma heeft een duur van 2 jaar en bestaat uit 6 individuele sessies en 16 groep sessies. Elke bijeenkomst behandelen we een ander thema wat u zal helpen om uw doel of doelen te bereiken. 

Onderwerpen die aan bod komen tijdens een leefstijl programma zijn onder andere voeding, slaap, bewegen, ontspanning, ademhaling. Alle onderwerpen komen aan bod tijdens bijeenkomsten waarin u hierin wordt geadviseerd en begeleid. U krijgt geen dieet voorgeschreven en we gaan ook niet samen sporten / bewegen.

Wanneer mag ik meedoen met het CooL programma?

  • Volwassenen met een BMI vanaf 25 én een verhoogd risico op hart- en vaatziekten of een verhoogd risico op diabetes 2
  • Volwassenen met een BMI vanaf 30
  • Voldoende motivatie om het programma af te maken. 

Heeft u vragen over uw BMI neem dat contact met ons op. 

Hoe kan ik me aanmelden voor het CooL programma?

  • U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar hr@actiefengezondfysio.nl. De leefstijlcoach neemt zo snel mogelijk contact met u op.
  • Indien je voldoet aan de criteria voor het CooL programma, meldt u zich aan via uw eigen huisarts of uw specialist (cardioloog of orthopeed).
  • Bij de huisarts of specialist krijgt u een verwijzing voor het CooL traject.

Wat zijn de kosten voor het CooL programma?

Het CooL programma wordt vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. Daarnaast biedt Actief & Gezond een aanvullend programma. Dit is optioneel. Hierin wordt specifiek ingegaan op voeding, ademhaling, slaap en beweging. Hier zijn kosten aan verbonden. Dit zal tijdens uw intake worden verteld.

Wil je meer weten over het programma of heb je andere vragen? 

Neem gerust contact op met onze leefstijlcoach